Arbori rari, istorii si nuante de pe toate continentele in peisajul feeric al Castelului Peles

Pe măsură ce primăvara se pogoară și asupra Munților Bucegi, Domeniul regal Peleș- o… poveste de peisaj și leagăn de istorie, capătă un farmec aparte sub razele mângâietoare ale soarelui! Patrimoniul natural de aici este de o frumusețe fără pereche: păduri seculare de brazi, de molizi și de fagi, dar și specii de arbori de pe trei continente: Europa, Asia și America de Nord, acum cu peste 150 de ani vechime, plantați de peisagiști renumiți. în perioada construirii Castelului Peleș.

Știați că în zona celor două tunuri capturate de la otomani în timpul Războiului de Independență (astăzi La Tunri- lângă Vila Economat) a fost plantat ca omagiu un alun turcesc, acum un impresionant arbore cu un diametru de peste 50 de metri și cu o înălțime de peste 20 de metri?

Pe măsură ce ne apropiem de Castel, avem posibilitatea să admirăm un arțar cu frunze variegate, o specie altoită de paltin de munte, precum și un chiparos foarte valoros care provine de pe coasta de vest a Americii de Nord?

În ultimii ani, împreună cu inimoșii studenți și cadrele didactice de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină veterinară, Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș pune în valoare peisajul natural și plantat, vegetația decorativă, prin lucrări specifice.

Poftiți să vă bucurați de frumos!

foto/documentare: Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș