APLAUZE: Ansamblul „Mugurasii” din Filipestii de Padure, in lumina reflectoarelor la un festival international in Macedonia

Felicitări delegației din comuna Filipeștii de Padure pentru participarea de excepție la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrida- Macedonia.

Foaie verde siminoc,

Cântă omule cu foc,

Dacă vrei să ai noroc.

Foaie verde de trifoi,

Folclor sfânt ca pe la noi

Nu găseşti unde-ai umbla,

Omule, pui de străbuni,

 Fii român, în Ţara ta! (Valeria Mahok)

Felicitări delegației din comuna Filipeștii de Padure pentru participarea de excepție la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrida- Macedonia (International Folklore Festival „Festival Days In Ohrid” )!

Mugurași de cânt și dor, de joc mândru de la noi, ai fost minunați. Între-atâtea alte ansambluri folclorice din România dar și din multe alte țări, ați strălucit și ați pus în fruntea festivalului frumusețea și armonia horelor noastre tradiționale!

FELICITĂRI vouă, dragi copii, și FELICITĂRI celor care vă îndrumă cu sârg și dăruire și celor care vă susțin!

Țineți la piept, în pași și-n cântec profunzimea tezaurului național! Voi sunteți mândria multisecularei localități Filipeștii de Pădure!

Când este voios, românul cântă. Cănd este trist, cântă. Când iubește, cântă. Când este singur, cântă. Când este la joc, cântă. La înmormântare, ntă. La nuntăși botezuri, cântă. Când merge la zboi, cântă.

Peste tot, unde și duce viața, românul își cântă mereu dorul și doina.

Cântă în toate anotimpurile, în toate lunile și în toate zilele săptămânii. Cântă acasă și în codru. Cântă ziua și seara, cântă de dor și de jale, cântă să-și arate bucuria și întristarea. Dar, mai ales, îi cântă lui Dumnezeu…(crestinortodox.ro)

Foto: Doncho Stojanoski