Adrian Dobre: „Este nevoie de o simplificare in mod unitar a mecanismelor de absorbtie a fondurilor”

Au fost abordate problemele legate de modul de accesare a fondurilor europene si perspectivele de îmbunătățire a absorbției acestora în perioada 2014-2020.

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, a fost vineri la Sibiu. Cu treabă.

Iată ce a declarate edilul:

„Ieri am fost la Sibiu, la reuniunea Comitetului Director al AMR – Asociaţia Municipiilor din România, unde, alături de primarii de municipii din țară, au participat reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, AM POR, AM POCA, Băncii Mondiale, CNIPMMR etc.
În cadrul dezbaterii au fost abordate problemele legate de modul de accesare a fondurilor europene si perspectivele de îmbunătațire a absorbției acestora în perioada 2014-2020.
Noi ne pregătim deja pentru exercițiul financiar 2021-2027, iar în actualul exercițiu Municipiul Ploiești a depus proiecte de peste 190 de milioane de euro.
Am subliniat faptul că pentru a elimina problemele de care ne-am lovit în tot acest parcurs, pentru următorul exercițiul financiar este nevoie de o simplificare în mod unitar a mecanismelor de absorbție a fondurilor și de diminuarea birocratizării excesive, lucru susținut și de ceilalți primari prezenți la eveniment”.