A sunat clopotelul! Scoala trebuie sa ramana PURTATOARE DE DRAPEL in societate!

A sunat clopoțelul! În clase sau … pe tabletă sau laptop, dar… a dat, conștiincios, semnalul că… e vreme de toamnă și de … învățat! A sunat, chiar dacă anul ăsta va fi altfel, pentru că toți suntem în lupta crâncenă cu coronavirusul, dar a sunat pentru că AVEM CU TOȚII NEVOIE DE CARTE!

Puneți încredere și o lingură mare de suflet, puneți visele și copilăria în ghiozdan și… cărți. În loc de stilou, luați-vă cu voi dorința de cunaoștere, cu care să puteți deschide porți și împodobiți-vă fruntea cu bucurie… O, și cât de bine e să ajungi acolo unde mintea ți se deschide și unde dascălii te conduc către continentele științei și artei, încât mâine vei sădi pentru fiecare dintre ei și pentru fiece zi și an de școală, o floare…

DA! Puneți-vă în ghiozdane lumina speranței, deschideți Abecedarul, manualul de geografie, pe cel de matematică sau istorie și porniți cu încredere, cu sete de cunoaștere pe drumul vieții! Mâine veți zâmbi mulțumiți!

DA, în acest an va fi altcum, dar chiar dacă trebuie, firesc, PENTRU BINELE TUTUROR, să purtăm cu toții mască, să păstrăm distanța, dar să fim mai uniți ca oricând cu inimile, gândurile și faptele, chiar dacă este necesar triajul epidemiologic, chiar dacă va trebui să fie totul adaptat și… re-adaptat, ȘCOALA trebuie să rămână SPIRITUL, SPERANȚA, BUCURIA generației tinere. ȘCOALA trebuie să rămână la locul ei de seamă în societate și să-și asume rolul de PURTĂTOARE DE DRAPEL pentru ca mâine să ne fie bine tuturor!

Dorim tuturor elevilor, tuturor dascălilor, părinților și…bunicilor un AN NOU ȘCOLAR DE NOTA 10 tuturor!