A fost… jale la Sinaia! Torentii au facut prapad

Pârâul Izvorul Dorului a ieşit din matcă!  Ploile torenţiale din ultimele ore au răbufnit și, drept urmare, au făcut prăpăd mai cu seamă în cartierul Izvor din sudul orașului Sinaia.

Conform reprezentanților Primăriei  oraşului,  mai multe gospodării au fost afectate de inundaţii, iar un autoturism care fusese parcat în apropiere de malul cursului de apă a fost luat de viitură şi răsturnat… de parcă ar fi fost o jucărie.

Zona este monitorizată de către autorităţile locale.

***DEclarație de ultim moment a primarului Vlad Oprea:

„Furtuna puternică care a avut loc în masivul Bucegi și alunecările importante de pe versanți au provocat în această dimineață ieșirea din albie a Pârâului Izvorul Dorului-Sinaia. În urma viiturii puternice au fost afectate șase gospodării și un autoturism parcat în zonă a fost luat de ape. De asemenea, au fost scoși din rădăcini mai mulți copaci și malul pârâului a fost dislocat, o porțiune din carosabil afectat, aluviunile depuse obturând cursul normal al apei. Depunem toate eforturile pentru a-i ajuta pe sinăienii afectați de viitură, pentru a le proteja pe cât posibil gospodăriile și a le asigura celor afectați ceea ce au nevoie! În aceste momente la fața locului situația este sub control, monitorizată în permanență de către o echipă a Primăriei. Acum intervenim cu excavatoare pe șenile pentru consolidarea malului stâng și curățarea aluviunilor din gospodării. În cazul în care situația se înrăutățește suntem pregătiți, inclusiv, pentru evacuarea familiilor din zonă, într-un imobil deținut de Primărie”.

”Cu toate că în oraș nu a plouat foarte mult, a plouat extrem de mult pe munte, iar în toate pârâurile care coboară din munte nivelul apei a crescut foarte mult. A pus în pericol zona respectivă din valea Izvorul Dorului, unde a fost luată o mașină, apa a luat din curțile oamenilor, și a rupt chiar o bucată din drum, din strada Izvorul Dorului. Am hotărât în această dimineață ca o casă să o evacuăm, care nu e distrusă încă, dar poate fi. S-a apropiat foarte mult apa de fundația casei respective. Am intervenit încă de la primele ore cu escavatoare, cu buldozere, tocmai pentru a scădea presiunea apei pe podul de la Colegiul Constantin Cantacuzino din zonă.

Apa, în momentul de față, s-a retras. Sunt toate sub control”, a transmis primarul din Sinaia, Vlad Oprea, într-o intervenție televizată ceva mai de dimineață.

Localnicii și autoritățile rămân în alertă, mai cu seamă că, în continuare, Prahova rămâne sub COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică.

foto: Primăria Sinaia, Facebook