In sfarsit!!! SEMAFOARE la rondul 1, pe Bdul Independentei!

A început montarea semafoarelor pe Bd Independenței, în zona London House. După ani de zile în care s-au produs foarte multe accidente, inclusiv mortale, a venit vremea ca viața pietonilor să nu mai fie pusă în pericol de vitezomanii teribiliști.

Se-ntâmplă și lucruri bune pentru traficul din Ploiești!

„A început montarea semafoarelor pe Bd Independenței, în zona London House. După ani de zile în care s-au produs foarte multe accidente, inclusiv mortale, a venit vremea ca viața pietonilor să nu mai fie pusă în pericol de vitezomanii teribiliști.
Ne cerem scuze și pentru disconfortul creat în zona Lămâița! Lucrăm la sincronizarea semafoarelor și la stabilirea celor mai buni timpi de funcționare a sistemului, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.
Chiar dacă șoferii reclamă redeschiderea semafoarelor din zona Lămâița, solicitările primite de la cetățenii din cartier, dar și de la Poliția Rutieră ne-au făcut să punem pe primul plan siguranța pietonilor!”, transmite viceprimarul municipiului Ploiești, Mihai Cristian Ganea.

DA, ce-i drept, e foarte bine! E binevenită ideea de a monta semafoare în zona London House, mai ales că adesea, din ambele sensuri, aici se circulă cu are viteză, unii șoferi probabil nemaițăinând seamă că, de fapt, sunt pe teritoriul unui oraș, sau că sunt și treceri de pietoni în zonă.

În anul 1999, aici, pe trecerea de pietoni s-a petrecut un accident cumplit, în primele zile ale anului școlar. Doi frățiori, elevi la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, au fost spulberați în timp ce traversau regulamentar către stația de autobuz spre centru deun șofer bucureștean. Fetița, abia intrată în clasa I, a murit la spital, a douăa zi după accident. Suferise un traumatism cranio-cerebral extrem de grav și a fost operată de celebrul medic Zaharia. Frățiorul, prin clasa a III-aa scăpat cu viață, însă a avut mai multe traumatisme grave ale membrelor.

A fost însă, numai unul din multe evenimente nefericite petrecute în zonă.

Sursa foto: Cristian Mihai Ganea