GURA VADULUI: Totul va fi gata-gata cu toate utilitatile puse la punct, undeva, prin 2022!

Sunt oameni gospodari, își văd de grădinile și livezile lor, țin la sat și la locul ăsta ca-n povești și… cei de-acum dar și cei care vor veni merită să aibă condiții decente.

O fi mult, o fi… puțin?! Stând și socotind și comparând la cum merg actele, birocrația… pe ici-pe colo, mai și ceva intemperii, ca sunt la ordinea zilei peste tot și mai pun și ele piedici, poate nu o mai fi așa mult, până atunci… adică până când, după cum crede primarul din Gura Vadului, Constantin Lungu, toată comuna va beneficia de toate utilitățile așa, ca la carte. Pentru că, spune edilul motivat fără lipsă de modestie, oamenii de aici merită un trai bun. Sunt oameni gospodari, își văd de grădinile și livezile lor, țin la sat și la locul ăsta ca-n povești și… cei de-acum dar și cei care vor veni merită să aibă condiții decente.

Sigur, sunt inerente mici sau mai mari probleme, ba cu actele, ba cu vremea, ba cu unele termene, doar nu trăim într-o lume perfectă. Dar eu zic că anul 2022 ne va găsi în cel mai bun stadiu și asta înseamnă că vor fi și condiții și poate asta îi va motiva pe tineri să rămână aici, să țină sufletul satului viu. Până la urmă, pentru tineri facem, pentru ei, pentru copiii lor. Să știe că noi, părinții lor, n-am stat cu mâinile în sân.

…Și, în timp ce domnul primar povestește cu duh, cu vorbe din care respiră interesul pentru sat și un simț al răspunderii pe care azi… rar îl mai găsești (în varii domenii), edilul, de formație… dascăl și cu o nemărginită dragoste pentru copii, ne arată și ne explică ce și cum cu… AFTER-SCHOOL-ul, un obiectiv destul de nou dar de referință pentru pruncii localității. Aici copii învață, iau masa,își fac temele, se joacă, leagă prietenii într-un cadru puțin altfel decât numai în clasa de la școală și învață mult mai mult și să se comporte în comunitate. Se bucură de copilărie! Iar noi, părinții, bunicii, ne bucurăm că poate, așa, au încă o poartă mare și frumoasă prin care să pășească… educați în ziua de mâine. Salariile angajaților de aici și utilitățile le suportă primăria, părinții plătesc numai masa caldă a copiilor.

Cum, însă, despre Gura Vadului sunt multe de povestit, vom reveni și cu alte articole care să vă facă cunoscut ce se întâmplă în acest colț de rai prahovean…

foto: Didactic, Visit Prahova /Adrian Nedelcu