21 de militari care au luptat in Irak si Afganistan, Cetateni de Onoare la Busteni

21 de militari din Batalionul 21 Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi” din Predeal, care au participat la misiuni în teatrele de operații Irak și Afganistan, au primit sambata, 14 martie a.c., titlul de ”Cetățean de onoare al orașului Bușteni”.

 

A fost conferit încă un titlu post-mortem caporalului Mihalache Constantin, care a participat la misiuni în Irak și Afganistan, însă a trecut în neființă în urma unui tragic accident produs pe DN1. Trofeul i-a fost înmânat fiicei acestuia, Bianca Elena, chiar de către fostul jucător de tenis Ilie Năstase, care are şi gradul de general-maior în retragere.

 

Toți cei 21 de militari prezenți la manifestare au primit din partea lui Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, câte un trofeu, o plachetă omagială, o diplomă, precum și câte un buchet de flori tricolor. Festivitatea, organizată de Primăria Bușteni, a reprezentat un prilej de a cinsti responsabilitatea și eroismul de care au dat dovadă militarii Batalionului 21 Vânători de Munte în acțiunile desfășurate.