Sala Sporturilor Olimpia a fost, în weekend, gazda evenimentului caritabil organizat pentru ajutorarea familiei Alexandrei, tânăra voleibalistă a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, în vârstă de doar 12 ani, care se luptă cu o boală îngrozitoare – leucemie acută limfoblastică.

 

„Au fost două meciuri demonstrative desfăşurate la orele prânzului: în primul, colegele Alexandrei, din echipele de junioare şi cadete ale CSM Ploieşti s-au confruntat pe parcursul a două seturi, pentru ca, apoi, echipa de old-boys Tricolorul LMV Ploieşti să-i testeze pe tinerii componenţi ai formaţiei de juniori de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul”, a anunțat CSM Ploiești.

 

În sală au fost instalate trei urne în care cei prezenţi au putut face donaţii pentru a o sprijini pe tânăra sportivă, demers care se va repeta şi mâine, pe Hipodromul Ploieşti, cu prilejul Reuniunii în cadrul căreia are loc Derby-ul de Trap al României, au anunțat organizatorii.

 

Totodată, ajutorul poate fi oferit şi în conturile care sunt deschise pe numele tatălui Alexandrei, Cristian Bratu:

EUR RO77BTRLEURCRT0358595701

GBP RO35BTRLGBPCRT0358595701

RON RO30BTRLRONCRT0358595701

USD RO81BTRLUSDCRT0358595701

FOTO: CSM Ploiesti

Derby-ul de trap al României – cursa care stabileşte cel mai bun trăpaş autohton în vârstă de 4 ani, are loc duminică, la ora 10.00, la Hipodromul din Ploiești.

 

CSM Ploiești a anunțat că spectatorii vor avea parte de multe momente speciale, în afara celor opt întreceri ale zilei – 6 curse de trap, una de ponei şi alta de galop – iubitorii cailor având prilejul să vadă două momente de dresaj cu adevărat spectaculoase.

 

„Evenimentul de duminică va debuta la ora 10.00, cu „Criteriul cailor de 2 ani”, un derby al acestei categorii de vârstă, care decide liderul generaţiei. Imediat, va urma o prezentare de cai din rasele lipitan şi cai de sport olandezi, apoi, la 10.30, Premiul „Orient”, cu şase cai la start. Zece minute mai târziu, este programată una dintre întrecerile care fac, de fiecare dată, deliciul spectatorilor, în special al celor mai mici dintre aceştia: Premiul „Unicorn”, rezervat poneilor, în care vor alerga „piticii” Ratatouille, Calypso, Roby şi Camelia. De la ora 11.00, se va ţine Premiul „Orologiu”, cursă cu participare generoasă, nu mai puţin de 11 cai fiind pe lista de start, după care, de la ora 11.45, va urma principalul eveniment al anului: Derby-ul de Trap al României! O cursă ce va stabili cel mai bun trăpaş autohton în vârstă de 4 ani şi care are doi favoriţi cerţi: armăsarul Speedy Nobel, deţinut de Herghelia Nan şi condus de Vasile Gheorghe, şi iapa Răsfăţata, proprietate a Regiei Naţionale a Pădurilor (Herghelia Dor Mărunt), avându-l în sulky pe Cristian Slate. De altfel, în această ordine, cei doi cai (foto sus) au încheiat, în urmă cu două săptămâni, „Premiul de Încercare”, repetiţia oficială dinaintea cursei de duminică! Derby-ul se desfăşoară pe distanţa de 2700 de metri, cu autostart”, a precizat CSM Ploiești.

 

După Derby, de la ora 12.00, spectatorii vor putea urmări primul moment de dresaj „Apoi, de la 12.30, revenim la trap cu „Criteriul cailor de 3 ani”, cursa care stabileşte liderul de generaţie la această categorie de vârstă. Ultima cursă de trap este Premiul „Perjar”, de la ora 13.00, după care vine un nou spectacol de dresaj: Miron Bococi – Free style horse show! Miron Bococi este un român din Sighetul Marmaţiei care s-a stabilit în Spania şi este, la 32 de ani, unul dintre cei mai pricepuţi dresori din Europa, spectacolele oferite de caii săi fiind renumite pe continent. Reuniunea de duminică va fi închisă, de la ora 13.40, de o spectaculoasă cursă de galop – „Premiul de toamnă”, cu cinci cai la start”, se arată în comunicatul CSM Ploiești. Foto: CSM Ploiești

Editia cu nr. 2 a Campionatului National de handbal pe plaja rezervata juniorilor, desfasurata recent in statiunea Saturn de pe litoral, a fost, dupa cea inaugurala de anul trecut, din nou una benefica pentru tinerii sportivi ai CS Brazi, cata vreme au urcat iarasi pe podiumul de premiere. De data asta, s-a mersul pe nisipul de la malul marii cu ambele echipe de juniori ale clubului: cu cei mari (n. 2000 - 2001) - antrenor prof. Florin Stroescu, respectiv cei mici (n. 2003 - 2005) - antrenor prof. Cristian Dumitru, fiecare concurand separat la grupele aferente de varsta, alaturi de cele mai in voga grupari din tara care practica pe langa handbalul clasic de sala si pe cel de plaja.

 

Juniorii ''A'' au incercat sa-si apere macar argintul obtinut anul trecut la Mamaia, dar, finalmente, s-au intors acasa doar cu bronzul, primele doua pozitii ale ierarhiei nationale revenind, cumva previzibil, unor puternice grupari din zona, anume CSS Medgidia (2), respectiv campioanei en titre, HC Dobrogea Sud Constanta. Juniorii ''B'', prezenti in premiera la un asemenea gen de intrecere, s-au aflat si ei aproape de a calca pe urmele colegilor mai mari de club, pierzand aproape la ''fotografie'' finala mica, atentie, la lovituri de departajare, in fata mai experimentatei HCM Minaur Baia Mare.

 

In schimb, cei mici au dat golgeterul competitiei la Juniori ''B'', e vorba de ''tunarul'' Lente Valentin, acesta trecandu-si in cont nu mai putin de 70 de reusite pe parcursul celor 4 meciuri disputate. Sa mai punctam si faptul ca portarul juniorilor mari, Mihnea Mihailescu, a facut parte din lotul Romaniei la Europenele din Muntenegru si, chiar fara sa fim deloc subiectivi, merita, precum si la precedenta editie a Nationalelor, trofeul de cel mai bun portar.

Aurel Draghici

Conform Hotărârii nr. 221 din şedinţa Consiliului Local Ploieşti din data de 27 iunie, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti are, începând de astăzi, o nouă emblemă. Decizia schimbării fostei sigle s-a luat în contextul în care aceasta nu mai era reprezentativă pentru club, având reprezentate doar şase dintre cele 15 secţii existente în acest moment.

 

Noua emblemă are în conţinut culorile clubului, dar şi, ca noutate, Stema Municipiului Ploieşti, ca semn al implicării Primăriei Municipiului Ploieşti şi a Consiliului Local Ploieşti în susţinerea şi promovarea activităţii sportive din orasul nostru.

 

Proiectul de Hotărâre a fost iniţiat de consilierii locali George Botez, Ştefan Dănescu, Sanda Drăgulea, Gheorghe Andrei şi Marius Mateescu şi susţinut de viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, toţi fiind membri în Comitetul de Coordonare a activităţii Clubului Sportiv Municipal Ploieşti.

Mai puțin de doua saptamani au mai rămas până la un eveniment ce face cinste orașului Comarnic: Cupa României la Orientare, care se va desfășura pe plaiul Mezdrea, în weekend-ul de Rusalii, 26-28 mai 2018. Competiția este organizată de Clubul Sportiv Universitar UNEFS București, sub auspiciile Federației Române de Orientare, cu sprijinul Primăriei Comarnic și participarea Clubului Sportiv Metropolitan București.

 

Ultimul weekend al lunii mai va fi, așadar, dedicat iubitorilor traseelor montane și competițiilor în aer liber, pentru că în cele 3 zile de concurs se vor derula nu mai puțin de 3 competiții: Cupa României (cumulat 3 etape), Cupa Gaudeamus (cumulat 3 etape) și Cupa Orașului Comarnic (cumulat 3 etape). Vor participa persoane cu vârste cuprinse între 12 și 75 de ani.

 

Sâmbătă, 26 mai, va avea loc prima etapă, după validarea la Centrul de Concurs, pentru ca duminică să se dea startul celei de-a doua etape, urmată de festivitatea de premiere. Tot in Duminica Rusaliilor, autoritățile locale vă invită la un picnic tradițional românesc, dedicat sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, iar tinerii talentați din oraș ne vor delecta cu un program artistic.

 

În plus, data de 27 mai 2018 este una cu însemnătate aparte pentru orașul Comarnic. Asta pentru că la această dată se împlinesc 508 ani de la prima atestare documentară a acestei așezări. De la 27 Mai 1510 datează primul document scris în care este menționat numele localității, într-un hrisov domnesc.

 

Evenimentul continuă luni, 28 mai, cu etapa a 3-a a Cupei de Orientare, urmată de o a doua festivitate de premiere. Zona de concurs pentru toate etapele competiției se află la poalele muntelui Gurguiata și vă așteaptă să navigați printre pereți stâncoși, doline, mameloane și bolovani.

 

Înscrierile pentru Cupa Orașului Comarnic sunt gratuite, însă după data de 22 mai acestea se fac doar în limita locurilor disponibile. Ediția cu nr. 53 a Cupei României la Orientare, una jubiliara, dedicată Centenarului Marii Uniri, contează și ca etapă de ranking mondial, iar din acest punct de vedere rezultatele sunt cu atât mai importante pentru cei participanți.

Gala Academiei Sinaia, organizată de Primăria orașului Sinaia, se va desfășura vineri, 30 martie, la ora 18, la Centrul Internațional de Conferințe Casino Sinaia. Acest eveniment este la cea de-a XIII-a ediție va reuni și în acest an elevi, sportivi și profesori sinăieni cu rezultate remarcabile în anul 2017.

 

Ca în fiecare an, tema este diferită, iar acum “Speak Up – Vorbește pentru România” este îndemnul adresat celor tineri care au puterea de a schimba viitorul. Participanții vor fi motivați de unele dintre cele mai prezente voci din social-media: Mara Mareș, Florin Bădiță și Elena Calistru.

 

În cadrul Galei vor fi premiați 129 de elevi, 30 de profesori, 69 de sportivi și 23 de antrenori de la școlile “George Enescu” si “Principesa Maria”, de la Colegiul “Mihail Cantacuzino” și de la Cluburile Sportive din Sinaia (Clubul Sportiv Carpați Sinaia, Clubul Sportiv Orăsenesc Sinaia și Clubul Sportiv Școlar Sinaia), premiile avand o valoare totală de 30.000 de lei.

 

“AS-Academia Sinaia este an de an o recunoaștere a meritelor și reușitelor celor mai buni sinăieni și mă bucur că sunt alături de cei care fac performanță. Este foarte important ca tinerii să știe că eforturile lor sunt apreciate. Chiar dacă ei, așa cum este normal, vor pleca spre centre de învățământ superior sunt convins că nu vor uita orașul în care s-au dezvoltat armonios. Le mulțumesc elevilor, profesorilor și antrenorilor pentru munca depusă și le doresc mult succes în viitor”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

 

În timpul decernării premiilor, fundația “În numele lui Alex” va acorda un premiu special în amintirea lui Alexandru Hogea, victimă a tragediei din Colectiv.

A patra editie a Cupei Liceelor la fotbal s-a desfasurat, si in acest an, in moderna Sala Polivalenta a Sporturilor din comuna Blejoi, la start aliniindu-se 16 echipe reprezentand tot atatea licee din judet.

 

Victoria a revenit formatiei Colegiului National “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiesti, care a dispus in finala, cu scorul de 2-1, de castigatoarea de anul trecut, Liceul “Anghel Saligny” din Ploiesti.

 

Ca si in anii precedenti, toti participantii au primit cupoane de cumparaturi, iar finalistele au primit cate un rand de echipament.

 

La finala turneului au fost prezenti prefectul Madalina Lupea, presedintele CJ Prahova – Bogdan Toader si subprefectul Emil Draganescu, alaturi de oragnizatori: Primaria Blejoi (primar: Adrian Dumitru) si Carreforur Ploiesti (Director General: Valentin Popescu).

Sala Polivalenta a Sporturilor din comuna Brazi va gazdui doua turnee de handbal la distanta de o saptamana unul de altul.

 

Astfel, ieri au inceput partidele rezervate juniorilor I, la start aliniindu-se echipele: CS Brazi, CSM Ploiesti, CSM Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Steaua Bucuresti, Viitorul Pitesti si CT Media Bucuresti. Partidele se vor juca pana duminica inclusiv.

 

In perioada 16-19 noiembrie a.c., va avea loc primul turneu de sala al baietilor din sezonul de toamna, cu participarea formatiilor: CSM Sfantu Gheorghe, Tricolorul Breaza, GSIP Moreni, CS Blejoi, CSM Ploiesti, ACS Mizil, LPS Buzau si Sporting Ghimbav.

La acaest final de saptamana, cinci gimnaste de la CSM Ploieşti vor participa la cea de-a XX-a ediţie a Turneului Internaţional FIG „Happy Cup”, de la Gent, din Belgia, o competiţie înscrisă în calendarul oficial al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, având 160 de sportive la start, din 25 de ţări.

 

Antrenoarea Simona Puiu, alături de coordonatoarea secţiei de gimnastică ritmică a clubului, Liliana Băescu (prezentă la întrecere şi ca arbitru internaţional), le-au înscris în concurs pe Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, în competiţia junioarelor, şi pe Rebecca Gabriela Constantin, Sabina Enache şi Anisia Drăgan, în concursul prejunioarelor. Alături de fetele noastre se află şi Julia Oprea, sportivă care este legitimată la CSM Ploieşti, dar reprezintă Canada, ţara ei de reşedinţă. Ea se afla în ţară pentru a fi prezentă la Cupa României, competiţie care se va desfăşura săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, la Bucureşti, şi pentru care s-a calificat în urma participării la Campionatul Naţional al prejunioarelor.

Sursa: csmploiesti.ro

 

 

În perioada 22-24 septembrie 2017, Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit două competiţii la nivel internaţional de gimnastică ritmică, "Iaşi Internaţional Trophy" (ediţia a III-a - la individual) şi "Memorialul Gineta Stoenescu" (ediţia a XIII-a - pentru ansambluri).

 

Turneul Internaţional „Iaşi Trophy” a fost deschis tuturor categoriilor de vârstă, de la micuţe gimnaste de 6 ani până la sportive trecute, deja, la categoria Senioare. Alături de sportivele clubului organizator, CSŞ Anghel Saligny Iaşi, au mai participat gimnaste de la CSS „Triumf” Bucureşti, CSM Ploieşti, LPS Baia-Mare, CSS2 Baia-Mare şi LPS Targu-Mureş, de la două cluburi prestigioase din Ucraina (Kiev şi Odessa), două cluburi din Chişinău, Moldova - „Olimpia” şi „Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport” -, dar si sportive din Grecia (Kalamata) şi Italia (Pesaro).

 

Vineri, 22 septembrie, participantele s-au acomodat cu suprafaţa de concurs din arena ieşeană, iar sâmbătă şi duminică, începând de la ora 9.00, a avut loc turneul propriu-zis. Evenimentul face parte din Calendarul Naţional al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, forul fiind reprezentat de d-ra Marinela Jipa, arbitru internaţional, membru în Comitetul Executiv al FRGR.

 

Secţia de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a participat la trei categorii: Children (Copii), cu Antonia Nuţă (8 ani), Prejuniors (Junioare II), cu Gabriela Constantin (12 ani), Sabina Enache şi Anisia Drăgan (11 ani) şi Juniors (Junioare), cu Denisa Stoian (14 ani) şi Miruna Ciocîrlan (13 ani, împliniţi chiar în prima zi a competiţiei, pe 23 septembrie).

 

Gimnastele Clubului Sportiv Municipal au reprezentat cu cinste Ploieştiul, obţinând la finalul întrecerilor 11 medalii: şase de aur, patru de argint şi una de bronz:

- Denisa Stoian - patru medalii de aur - la cerc, minge, măciuci şi panglică;

- Miruna Ciocîrlan - trei medalii de argint la minge, măciuci şi panglică şi un loc IV la cerc;

- Gabriela Constantin - o medalie de argint la minge şi locul IV la măciuci;

- Sabina Enache - doua medalii de aur, la cerc şi măciuci; - Anisia Drăgan - o medalie de bronz la panglică şi locul IV la măciuci;

- Antonia Nuţă - locul V pentru exerciţiul fără obiect.

 

Trofeul acestei competiţii i-a fost oferit Vicecampioanei Olimpice Doina Stăiculescu, în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor remarcabile obţinute în competiţii Europene, Mondiale şi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, 1984. Organizatorii le-au oferit gimnastelor câştigătoare medalii, diplome şi cadouri constând în echipament sportiv. 

Ajunsa la editia cu nr. 7, Cupa Comunei Brazi - eveniment sportiv de traditie inclus in calendarul manifestarilor prilejuite de Sarbatoarea localitatii - a adus la startul intreceriilor de fotbal si handbal 8 echipe, cu aproximativ 150 de foarte tineri practicanti ai celor doua ramuri sportive, altfel printre cele mai iubite de copii si tineri. Noutatea a fost ca anul acesta la fotbal au intrat pe ''dreptunghiul verde'' exclusiv echipe de juniori, cum s.a intamplat de fiecare data in cazul handbalului.

 

Iata si tabloul cu rezultate si lista laureatilor, cu mentiunea ca trofeele cele mai ravnite au revenit clubului organizator:

 

FOTBAL (juniori ''A'' - nascuti 1999/2000 si mai mici)

Faza preliminara

CS BRAZI - ASTRA PLOIESTI 2-1

PRAHOVA TG. VECHI - PROGRESUL DRAGANESTI 4-5 (dupa lovituri de departajare)

Finala mica ASTRA PLOIESTI - PRAHOVA TG. VECHI 1-0

Finala mare CS BRAZI - PROGRESUL DRAGANESTI 3-1

Premii individuale

* Cel mai tanar jucator: STOICA ANDREI (Tg. Vechi) - 12 ani

* Cel mai tehnic jucator: BRAILA IULIAN (Astra)

* Golgheter: ILIE MARIUS (CS Brazi) - 4 goluri

*Cel mai bun jucator: IANCU GABRIEL (Draganesti)

 

HANDBAL (Juniori III - nascuti 2003 - 2004 si mai mici)

Faza preliminara

* TRICOLORUL BREAZA - OLIMPIC MIZIL 19-18

* CS BRAZI - STEAUA BUCURESTI 26-21

* Finala mica OLIMPIC MIZIL - STEAUA BUCURESTI 28-22

* Finala mare CS BRAZI - TRICOLORUL BREAZA 27-18

Premii individuale

* Cel mai tanar jucator: OLTEANU THOMAS (Breaza) - 10 ani

* Cel mai tehnic jucator: OPREA FLORIN (Steaua)

* Cel mai bun portar : ALIN ISPAS (CS Brazi)

* Golgheter: DOBRESCU ANDREI (Mizil) - 17 goluri

* Cel mai bun jucator: LENTE VALENTIN (CS Brazi).

Aurel Draghici

Pagini