Primăria municipiului Câmpina a lansat licitație pentru achiziționarea de servicii de proiectare și execuție lucrări de restaurare și conservare pentru obiectivul de investitii "Restaurarea, dotarea și valorificarea durabila a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu ,,Muzeul Memorial B.P.Hasdeu".

 

Proiectul de restaurare, dotare și valorificare este amplu. Valoarea totală de restaurare este de peste 11,8 milioane de lei, având în vedere că este vorba despre un proiect major.

 

Serviciile ede proiectare sunt evaluate la peste 129.000 de lei fără TVA. termenul limită pentru depunerea ofertelor este 16 ianuarie 2019.

 

Meteorologii au emis un nou cod galben de vânt și de ninsori pentru mai multe județe, inclusiv Prahova, care este valabil până miercuri, 28 noiembrie, ora 20.00.

 

Vremea se schimbă radical, potrivit meteorologilor care au anunțat intensificări ale vântului și ninsori.

 

„În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m”, a anunțat ANM.

 

Vreme rea va fi însă pe durata înregii săptămâni, când este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, dar și vreme deosebit de rece.

 

 

„În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).  Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării”, se arată în informarea meteo.

 

 

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis o adresă la Primăria Câmpina prin care anunță demararea procedurii de selecție a persoanelor interesate să facă parte din Corpul experților electorali.

 

Anunțul AEP a fost făcut în contextul organizarii si desfășurării în anul 2019 a alegerilor pentru Parlamentul European, a celor pentru alegerea Presedintelui Romaniei, precum si a altor procese electorale care pot avea loc.

 

 

„Vă facem cunoscut faptul că, persoanele de pe raza localității care indeplinesc condițiile cerute de lege și doresc a face parte din Corpul expertilor electorali sau doresc să participe la examinarea practică a cunoștintelor în vederea selectării/desemnării ca operatori de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare pentru procesele electorale viitoare, pot transmite prin e-mail la adresa bj.prahova@roaep sau prin poștă, la adresa B-dul Republicii nr.2 - 4,et.6, camera 625, Municipiul Ploiesti, Judetul Prahova, cererea însoțită de copii ale actelor de identitate și a diplomei de licență/bacalaureat, dupa caz”, se arată în adresa transmisă Primăriei Câmpina.

Primăria Câmpina a anunțat intenția Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) pentru construirea unui nou bloc de locuințe.

 

Agenția Naționala pentru Locuinte va demara construirea unui bloc de locuințe cu credit ipotecar, pe amplasamentul situat în Strada Uniunea Europeana, nr.2.

 

Blocul care urmează să fie construit va fi P+3, cu 27 de unități locative, cu 1, 2 și 3 camere. Programul se adresează tuturor tinerilor care au împlinit 18 ani și care doresc să cumpere o locuință.

 

Cei interesați trebuie să depună cerere la ANL.

Pompierii militari au fost în alertă, marți seară, după ce în mai multe localități au izbucnit incendii de vegetație uscată.

 

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată. Astfel de intervenții au avut loc la Urlați, Gornet Cuib, Mizil, Breaza, Brazi, Bucov și Râfov.

 

ISU Prahova a anunțat că pentru stingerea incendiiilor, 32 de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că o femeie, în vârstă de 71 de ani, din Gorgota, și-a dat foc. Victima, aflată în stare gravă, a fost transportată la un spital din București

 

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Prahova, Smurd și ale Serviciului de Ambulanță. Medicii au constatat că femeia a suferit arsuri de gradul I, II și III, pe o suprafață de aproximativ 60% din corp.

 

Femeia a fost preluată, în stare gravă, de un elicopter Smurd, pentru a fi transportată la un spital din București.

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești organizează, în perioada 1 octombrie – 10 noiembrie a.c., cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional de Poezie „Iulia Hasdeu” – proiect cultural dedicat liceenilor (cursuri de zi) și copiilor din România. Anul acesta, concursului i se adaugă o secțiune pentru copii, cu vârste cuprinse între 7-12 ani.

 

Pentru înscrierea în concurs se vor trimite: cinci poezii și un C.V. (Times New Roman, 12, cu diacritice!), pe adresa de e-mail comunicare@casadecultura.ro. Data până la care se vor primi înscrieri în concurs este: 1 noiembrie 2018.

 

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 10 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Memorial B.P. Hasdeu din Câmpina.

 

Obiectivele acestui proiect sunt: descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi în domeniul literaturii, încurajarea elevilor în demersul de a scrie poezii, menţinerea în atenţia publică a operelor personalităților culturii române, cum sunt B.P. Hasdeu și Iulia Hasdeu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a fost prezent luni, 1 octombrie 2018, la deschiderea Centrului pentru Situații de Urgență din localitatea Balta Doamnei. Acesta va deservi zona de sud a județului Prahova, fiind foarte util deoarece se va reduce timpul de intervenție în situații de urgență (accidente, incendii, inundații, urgențe medicale etc), accesul în zonă putându-se realiza rapid și pe Autostrada A3.

 

Localitățile care intră în zona de competență a Centrului ISU de la Balta Doamnei sunt: Gorgota, Poienarii Burchi, Balta Doamnei, Olari, Râfov, Gherghița, Drăgănești, iar distanța medie dintre acest centru și raionul de intervenție este de aproximativ 13 km.

 

Proiectul „Construire Centru pentru situații de urgență” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Prahova și al Consiliului Local Balta Doamnei, în urma încheierii unui parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova și prevede dotarea centrului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță SMURD de tip B2, operată de paramedici.

 

De această investiție cu o valoare totală de 776.643 lei (TVA inclus), vor beneficia atât locuitorii celor 7 localități prahovene aflate în zona de competență a centrului, cât și cei aflați în tranzit. Administraţia judeţeană are în vedere şi alte proiecte similare, menite să asigure o acoperire optimă în situații de urgență, la nivelul întregului județ.

Debutul anului școlar 2018 - 2019 vine la pachet cu o nouă ofertă din partea Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Pentru susţinerea unor metode alternative de învăţare/cunoaştere şi educare/dezvoltare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale din Ploieşti şi judeţ propun unităţilor de învăţământ o serie de teme/moduli, în vederea încheierii de parteneriate educaţionale, care se pot desfăşura atât în spaţiile muzeale, cât şi la sediile unităţilor de învăţământ.

 

Temele propuse sunt diverse, de la personalități ale istoriei, până la dezbateri care vizează monumentelew publice ale orașului Ploiești, dar și domenii precum numismatica, Istoria monedei naționale a României, Tradiţii şi obiceiuri la români, Ceasuri de personalităţi istorice etc.

Taxa pentru parteneriat educaţional-şcolar este de 3 lei/elev/modul – la sediul muzeului și de 5 lei/elev/modul – la sediul beneficiarului.

 

Solicitările se primesc oficial pe mail: office@histmuseumph.ro; relatiipublice.muzeuistorie@yahoo.com sau pe fax: 0244/522656; 0244/514437.

Asociaţia Diabeticilor din Prahova a lansat proiectul „Caravana spune Da pentru sănătatea Ta”, program finanțat de Consiliul Județean Prahova.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Prahova, în cadrul ,,Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor non-profit de interes judeţean pentru anul 2018” și are o valoare totală de 22.449 lei.

 

„Obiectivul principal este îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor din Județul Prahova afectate de obezitate, sindrom metabolic și diabet zaharat, prin creșterea implicării tinerilor din Județul Prahova în acțiunile de promovare a unui mod de viață sănătos și a prevenirii îmbolnăvirilor.Astfel, în perioada 25.09.2018 - 30.11.2018, se vor organiza campanii gratuite de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale iar cetățenii vor fi informați despre diabet, riscurile și complicațiile acestei boli”, a anunțat Consiliul Județean Prahova.

 

Prezent la evenimentul de astăzi, administratorul public al Județului Prahova, Fabioara Ionescu, a apreciat importanța acestui proiect de sănătate și benficiile pe care le poate aduce prahovenilor, având în vedere ca diabetul și bolile asociate acestuia reprezintă un real pericol. Partenerii acestui proiect sunt: Serviciul de Ambulanță Judeteană Prahova și Școală Postliceală Sanitară ,,Thoma Ionescu” Ploiești. foto: Facebook - Consiliul Județean Prahova.

Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Transport Călători Express Ploiești, informează cetățenii că, de astăzi, ca urmare a numărului de călători înregistrat la INCAF, se modifică intervalul orar în care se asigură prelungirea traseului 1 la INCAF, astfel:

- în zilele de luni – vineri, începând cu plecarea de la ora 8:59, de la Rafinăria Astra, respectiv de la ora 16:16, de la Metro;

- în zilele de sâmbătă, începând cu plecarea de la ora 7:50, de la Rafinăria Astra, respectiv de la ora 13:09, de la Metro.

Pagini