Primăria Municipiului Ploiești organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Palatul Copiilor Ploiești, Concursul Național de Muzică Populară ”Trandafirul Prahovean”, ediția a IV-a.

 

Evenimentul, care va avea loc duminica, 15 iulie a.c., se va desfășura pe scena ce va fi amplasată la Gara de Sud, în cadrul Festivalului “Ploiești – Târg Domnesc”, începând cu ora 10.

 

Competiția respectivă se înscrie în Calendarul Activităților Educative Naționale 2018, iar la actuala ediție vor fi prezenți 160 de copii din 12 județe ale României (Dolj, Bacău, Gorj, Ialomița, Prahova, Brăila, Buzău, Argeș, Dâmbovița, Vrancea, Suceava și Vaslui).

Centrul Județean de Cultură Prahova, instituție de cultură a Consiliului Județean Prahova, în parteneriat cu Centrul Cultural Izvoarele, organizează, în perioada 9 – 13 iulie 2018, la Căminul Cultural din Homorâciu, cea de-a doua ediție a taberei de creație populară „Atelierele verii”.

 

Proiectul are ca scop principal familiarizarea copiilor și tinerilor cu valorile patrimoniului cultural imaterial prin intermediul unor ateliere specifice de lucru. Anul acesta participanții vor putea meșteșugări vase de lut, împletituri din piele, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, cusături și țesături tradiționale.

 

"Prin aceste ateliere de creație urmărim atât dezvoltarea simțului estetic, formarea unor priceperi și deprinderi elementare obținute în urma activităților practice, cât și transmiterea acestor îndeletniciri tradiționale, nelipsite odată, din viața cotidiană a satului românesc. Grație colaborării instituției amintite cu Școala de Flori, reprezentată de doamna director Ileana Militaru, participanții la Tabăra „Atelierele verii” vor face o vizită vineri, 13 iulie, în „grădina” Şcolii de Flori și vor participa la miniatelierul floral „Cununiţa rodniciei”, în cadrul căruia fiecare copil își va confecționa propria coroniță formată din spice de grâu şi flori de vară, păstrând astfel tradiţia potrivit căreia luna iulie este luna secerişului şi a roadelor câmpului și, purtând o coroniţă de vară, vor fi sănătoşi pe parcursul întregului an", considera Anisoara Stefanuca, managerul Centrului Judetean de Cultura Prahova.

Orașul Bușteni a îmbrăcat, la finele săptămânii trecute, haine de sărbătoare. Cu prilejul Zilelor orașului s-au derulat o serie de manifestări culturale, sportive și artistice, printre acestea numărându-se parada ansamblurilor populare, piese de teatru, lansarea cărții scrisă de îndrăgitul comentator sportiv Ilie Dobre, vechi prieten al Buşteniului, intitulată „Ilustre Personalităţi ale Buştenilor”, apărută sub egida România 100, Bușteni 110.

 

„Eu dau banul, eu dau ora exactă - cu Gabriel Fătu și Carmen Tănase, „Bani din cer” - cu Mihai Bendeac, în regia lui Horațiu Mălăele, dar și o piesă jucată de Cezara Dafinescu au încântat publicul iubitor de teatru la Centrul Cultural “Aurel Stroe”.

 

Seara de sâmbătă a fost dedicată unui ”Remember Cenaclul Flacăra”, cu Andrei Păunescu și invitații săi, acesta constituindu-se într-un moment de mare vibraţie sufletească pentru cei care sunt împătimiţi ai genului. Protagonistul acestui însemnat eveniment al serii de sâmbătă a fost binecunoscutul cantautor Andrei Păunescu, care a fost surprins de către senatorul Emanoil Savin și primarul Irinel Ghiță prin decernarea titlului de Cetățean de Onoare. Aceeași distincție a fost înmânată și actriței Ileana Stana Ionescu, dar și gimnastului și Marian Drăgulescu.

 

Ultima zi a weekendului a debutat în forţă cu un alt moment cultural, la Castelul Cantacuzino din Buşteni, unde cei prezenți s-au putea delecta cu un spectacol muzical susţinut de actriţa Miruna Ionescu şi violonistul Valentin Albeşteanu. Seara s-a încheiat într-o manieră deosebită, cu un încântător bal dedicat cetățenilor orașului Bușteni. Cu acest prilej a fost evocat un moment de excepţie din viaţa localităţii, şi anume 110 ani de atestare documentară a Buşteniului.

 

Toate aceste evenimente s-au incheiat printr-un un impresionant foc de artificii.

Caii putere își vor face simțită prezența pe străzile din Sinaia, pe 2 și 3 iulie 2018, într-o paradă de excepție, la prima ediție Mustang Fest Sinaia 2018. Astfel veți putea fi aproape de cei mai îndrăgiți “caluți”, adică peste 50 de Mustang-uri despre care veți putea primi orice informație care vă stârnește curiozitatea.

 

“După ce în weekend vom putea admira cele mai frumoase mașini de epocă, în așteptarea unui eveniment de viteză, Campionatul Național de Viteză în Coastă –Trofeul Sinaia, care se va desfășura la sfârșitul lunii iulie, iată că avem acum parte de o altă paradă a unor mașini extraordinare. Din nou Sinaia aduce în prim plan un lucru cu care România se mândrește dat fiind faptul ca primul Mustang a fost proiectat de un român”, a spus primarul Vlad Oprea.

 

Bijuteriile pe 4 roți vor putea fi admirate luni, 2 iulie, în curtea Casino Sinaia, în intervalul orar 11:00 – 12:30 și în parcarea de la Telegondola – interval orar 12:30 – 14:00. Circulația va fi oprită marți, 3 iulie 2018, pe Bulevardul Carol I (sens giratoriu Aosta – sens giratoriu Stația Petrom) și Strada Octavian Goga – până la Cimitirul Eroilor – interval orar (11:00 – 14:00); și pe Aleea Peleșului/Stradă Săniușului – interval orar (14:00 – 16:00).

 

Acesta este primul eveniment internațional organizat de Asociația Ford Mustang România alături de clubul german „Generation 6 FORD MUSTANG S550 GROUP” în parteneriat cu Primăria Sinaia.

Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” din Bușteni, str. Tudor Vladimirescu nr. 1, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează, în perioada 29-30 iunie 2018, Salonul de Umor „RIDENDO DICERE VERUM”.

 

Iniţiat în anul 1996, Salonul s-a bucurat, încă de la prima ediţie de sprijinul Uniunii Epigramiştilor din România şi al Primărie Oraşului Buşteni. De-a lungul celor 22 de ediţii, epigramiştii, cu talentul literar caracteristic, au făcut deliciul publicului prin dueluri transpuse în epigrame – săgeţi ironice în versuri – adresate participanţilor şi reprezentanţilor vremii şi vremurilor.

 

Programul celei de-a XXIII-a ediţii, a cărei deschidere va avea loc vineri, 29 iunie 2018, ora 16.00, cuprinde lansări de carte, expoziţie de caricatură şi tradiţionalul concurs de epigrame.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, în parteneriat cu Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti, vă invită vineri, 29 iunie 2018, la ora 11, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, la vernisajul expoziţiei lunii iulie „Maria, Regina tuturor Românilor”.

Expoziţia, prilejuită de comemorarea a 80 de ani de la dispariţia reginei Maria, valorifică patrimoniul muzeului - fotografii, medalii, decoraţii şi publicaţii - prin minunatele lucrări ale  tinerilor artişti talentaţi realizate în diferite tehnici - desen, acuarelă, acrilic şi ceramică.

Casa Tineretului cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Câmpina, organizează marți, 26 iunie 2018, începând cu ora 09.30, sărbătorirea Zilei Drapelului 2018, eveniment desfășurat sub egida Centenarului.

 

 

Evenimentul are loc în centrul municipiului (intersecția Bd. Carol 1 cu Bd. Culturii). Programul va include o serie de ceremonii, inclusiv înălțarea drapelului, dar și manifestări artistice.

 

Tot pentru a marca Ziua Drapelului, la Câmpina, vor fi înălțate baloane cu heliu în culorile tricolorului, iar în închiderea manifestărilor va avea loc defilarea militarilor pe Bulevardul Carol I și, în premieră, 100 de tineri vor purta un tricolor cu o lungime de 100 de metri

Sub egida programului naţional „România 100 de ani”, Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în colaborare cu Fundaţia „Constantin Stere” şi Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” Ploieşti, va organiza luni, 25 iunie 2018, în Parcul Memorial „Constantin Stere” Bucov – Aleea Scriitorilor, Aleea Făuritorilor Unirii, sediul muzeului, începând cu ora 10.30, manifestările omagiale dedicate patriotului Constantin Stere (1865-1936), artizan al Marii Uniri: depuneri de flori, simpozion, lansare de carte, moment artistic.

Pompierii militari au fost în alertă după ce un angajat de la ferma din Urlați a sunat la 112 și a anunțat că focul a cuprins hala cu animale.

 

În momentul în care pompierii militari au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta generalizat. Find vorba de o construcție pe structură de lemn și având în vedere că în interior erau și multe paie, totul a ars rapid.

 

Din cauza focului puternic, animalele nu au mai putut fi salvate.

Pompierii militari au intervenit marți după-amiază pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două case din Comarnic.

 

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că s-a produs incendiul. Focul s-a manifestat la nivelul celor două acoperișuri, dar a cuprins și mai multe anexe gospodărești, potrivit ISU Prahova.

 

După localizarea și stingerea focului, pompierii militari urmează să stabilească cu exactitate cauza care a condus la izbucnirea focului.

Un eveniment socio-cultural de marcă se va desfăşura în perioada 28 iunie - 1 iulie 2018 la Buşteni, cu prilejul Zilelor orașului Bușteni.

 

Această manifestare, pe care o putem denumi prestigioasă datorită întinderii ei în timp şi având în vedere valorile culturale pe care le promovează, va debuta joi, 28 iunie 20018, în amfiteatrul din parcul central. În această zi, între orele 16:00-16:30, va avea loc parada ansamblurilor populare, moment care s-a dovedit foarte apreciat de către publicul spectator de-a lungul ediţiilor anterioare ale manifestării. La Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, evenimentul în cauză va continua cu un moment inedit reprezentat de un spectacol folcloric extraordinar intitulat sugestiv „Hai la zi de sărbătoare!”

 

„Eu dau banul, eu dau ora exactă, cu Gabriel Fătu și Carmen Tănase

 

În prima seară a manifestărilor dedicate Zilei Oraşului Buşteni, publicul spectator amator de momente artistice de calitate se va putea delecta cu savuros spectacol de teatru. Pe scenă vor evolua două nume de calibru ale teatrul românesc contemporan, şi anume Gabriel Fătu şi Carmen Tănase. Aceştia vor fi protagoniştii comediei „Eu dau banul, eu dau ora exactă”, semnată de Răzvan Oprea.

 

Cea de-a doua zi a manifestărilor dedicate Zilei Oraşului Buşteni va debuta la ora 16:00 cu o nouă paradă a ansamblurilor populare, urmată de un nou spectacol folcloric din seria „Hai la zi de sărbătoare!”

 

„Bani din cer”, cu Mihai Bendeac, în regia lui Horațiu Mălăele

 

Momentul culminant al manifestărilor îl va constitui cu siguranţă spectacolul de teatru regizat de Horaţiu Mălăele, ce-l are ca interpret principal pe celebrul actor Mihai Bendeac. Titlul acestei piese este, considerăm sugestiv prin sine însuşi şi foarte adaptat tematicii frământărilor zilelor noastre: „Bani din cer”.

 

Publicul însetat de frumos şi de cultură va putea asista în ziua de sâmbătă, 30 iunie, a.c. începând cu ora 12:00 la o lansare de carte a îndrăgitului comentator sportiv, Ilie Dobre, vechi prieten al Buşteniului, intitulată „Ilustre Personalităţi ale Buştenilor”.

 

”Remember Cenaclul Flacăra”, cu Andrei Păunescu și invitații săi

 

Cea de-a treia parte a spectacolului folcloric intitulat „Hai la zi de sărbătoare!” se va desfăşura la baza Pârtiei Kalinderu. Unul dintre momentele culminante ale acestei seri oferite de organizatorii din Buşteni publicului amator de frumos va conţine şi un „Remember” al Cenaclului Flacăra. Moment de mare vibraţie sufletească pentru cei care sunt împătimiţi ai genului. Protagonistul acestui însemnat eveniment al serii de sâmbătă va fi binecunoscutul cantautor Andrei Păunescu, alături de invitaţii săi. Aceste momente unice de care se va bucura publicul la Buşteni vor fi marcate printr-un moment specific aparte: un impresionant foc de artificii. Amatorii de petreceri prelungite nu vor rămâne dezamăgiţi. Un impulsionant after-party susţinut de renumiţi DJ ai momentului va însufleţi atmosfera până către primii zori ai zilei.

 

„Poveste de onoare la Castel”

 

Ultima zi a weekendului, duminică 1 iulie.a.c., va debuta în forţă cu un alt moment cultural. Acesta se va desfăşura la Castelul Cantacuzino din Buşteni, între orele 13:00-16:00, unde audienţa prezentă cu această ocazie se va putea delecta cu un spectacol muzical susţinut de actriţa Miruna Ionescu şi violonistul Valentin Albeşteanu. De fapt este vorba despre o „Poveste de onoare la Castel” desfăşurată pe admirabila-i terasă.

 

Seara se va încheia într-o manieră deosebită, cu un încântător bal dedicat cetățenilor orașului Bușteni. Cu acest prilej este evocat un moment de excepţie din viaţa localităţii, şi anume 110 ani de atestare documentară a Buşteniului. Cum era şi firesc, la bal au fost invitaţi toţi cetăţenii de onoare ai oraşului Buşteni, nume sonore precum Nicolae Voiculeţ, Angela Gheorghiu, Alexandru Tomescu, Simona Halep, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Florin Piersic, Dan Puric sau Cezara Dafinescu.

 

Pagini