Sinaia: Seri de picnic si cinema sub clar de luna

Sinaia: Seri de picnic si cinema sub clar de luna

Versiune tiparPDF version

Caravana Filmelor NexT, a IV-a ediție, va poposi pe spațiul verde al Parcului „Dimitrie Ghica” pe care îl transformă în cinematograful preferat al sezonului, în aer liber, cu cerul înstelat drept tavan. În serile de 12, 13 și 14 august, spectatorii din Sinaia sunt încurajați să renunțe la scaune și să își așeze păturile pe iarbă verde pentru 3 seri de picnic și cinema sub clar de lună.

 

„Este un eveniment deosebit și îi invit pe toți cei care vor să se bucure de câteva ore de film, într-o atmosfera relaxantă, la acest spectacol cinematografic. Și acest festival demonstrează faptul că Sinaia este stațiunea unde atât turiștii cât și localnicii își pot petrece timpul liber intr-un mod foate plăcut, inedit și interesant”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

 

Cele mai aplaudate 16 filme scurte de la ultima ediție aFestivalului Internațional de Film NexT sunt acum reunite în trei programe speciale: Scurtmetraje românești pline de imaginație, o seară de Oscar și cele mai iubite filme din selecția NexT 2017.

 

Astăzi, 12 august, Caravana Filmelor NexT a pregătit o seară dedicată filmelor românești: întâmplări de familie rupte din viață și povești de dragoste cu întorsături neașteptate, spuse pe scurt, cu multă imaginație. Duminică, 13 august, covorul roșu se va întinde peste pajiște și reflectoarele vor fi aprinse pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017 în cadrul Serii de Oscar. Luni, 14 august, la Sinaia se va vedea Best of Festivalul NexT 2017, o retrospectivă cu cele mai iubite filme de la NexT 2017, comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca-n viață, toate scurte, cât să guști în două ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit.

 

Organizatorii, Primăria Orașului Sinaia în parteneriat cu Societatea Culturală NexT, Open Air Production și Shorts, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, vă oferă acest evenimentcare este dedicat întregii familii și este creat sub conceptul de picnic și cinema sub clar de lună. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.