Profesori din 3 tari si elevi, vizita la Prefectura Prahova

Profesori din 3 tari si elevi, vizita la Prefectura Prahova

Versiune tiparPDF version

10 elevi de clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Sfântul Vasile din Ploiești, însoțiți de cadre didactice, dar și de profesori din unități școlare din Italia, Portugalia și Grecia au venit astăzi într-o vizită la Instituția Prefectului Prahova, unde au fost întâmpinați de seful institutiei, Ioana Mădălina Lupea.

 

Vizita face parte dintr-un proiect în cadrul programului ERASMUS+ denumit CLIL (Content and Language Integrated Learning) care se desfășoară în perioada 2016-2019 și care își propune să introducă treptat limba engleză în diferite discipline de studiu cum ar fi istoria, matematica, geografia și chiar literatură română.

 

Prefectul Madalina Lupea le-a prezentat oaspeților date administrative, economice, culturale și educaționale referitoare la județul Prahova și i-a felicitat pe elevi pentru frumoasele lor discursuri în limba engleză. Copiii au povestit că, deși la început le-a fost destul de greu, având în vedere că nu cunoșteau așa de mulți termeni științifici în limba engleză, pe parcurs s-au bucurat că fac parte din acest proiect. A fost necesară o mai bună concentrare pentru a procesa informația și a o reda în limba engleză, dar acest gen de interacțiune, au spus ei, i-a făcut să cunoască și mai bine limba engleză.