Prahova: Ninsori la munte și cod portocaliu de vant

Prahova: Ninsori la munte și cod portocaliu de vant

Versiune tiparPDF version

Meteorologii au emis o atenționare de cod portocaliu de vânt pentru la munte, valabil începând de astăzi de la ora 18.00, până pe 18 ianuarie, ora 20.00. Tot la munte, este valabil un cod galben de ninsori.

 

Astfel, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

 

Până la ora 18.00, astăzi, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. „În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în  prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare”, a anunțat ANM.

 

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile, au anunțat meteorologii.

 

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp. „Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50...70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea”, se mai arată în atenționarea de cod galben a ANM.