Ploiesti: Primarul Adrian Dobre a premiat elevii si profesorii din proiectul "Cauta eroii la tine acasa"

Ploiesti: Primarul Adrian Dobre a premiat elevii si profesorii din proiectul "Cauta eroii la tine acasa"

Versiune tiparPDF version

De Ziua Națională a României, în Anul Centenarului României Mari, primarul municipiului Ploiesti, Adrian Florin Dobre, a premiat elevii și profesorii care au contribuit la realizarea proiectului “CAUTĂ EROII LA TINE ACASĂ”.

 

Dezideratul proiectului este nu numai slăvirea, prețuirea și onorarea trecutului, ci și consolidarea conștiinței naționale printre elevi, tineri și părinți laolaltă. Mesajul acestuia se dorește a contribui la reclădirea, în conștiința colectivă, a vechiului cult al eroului, distrus după 1945 de comunism. Deși cosmopoliți, elevii înțeleg că România Mare, pe care o sărbătorim, este și creația familiilor lor, a străbunilor, că România nu trebuie lipsită de eroi, de cei ce au făcut istorie, de cei a căror istorie noi trebuie să o recuperam.

 

Elevi și profesori de la C.N. “Mihai Viteazul”, C.N. “I.L. Caragiale”, C.N. “Jean Monet”, C.N. “A.I. Cuza”, C.N. “Nichita Stănescu” și Colegiul de Artă “Carmen Sylva” au participat la o dezbatere istorică asupra contextului creării României Mari. Etapa a doua a proiectului va continua în anul 2019, cu elevii și profesorii premiați.