Ploiesti: Continua sirul raziilor in Obor si Cartierul Bereasca

Ploiesti: Continua sirul raziilor in Obor si Cartierul Bereasca

Versiune tiparPDF version

Polițiștii Secției 1 Ploiești au continuat acțiunile de verificare a comercianților din zona Oborului și a cartierului Bereasca, pentru verificarea legalității actelor de comerț. Astfel, în intervalul orar 8-12, polițiștii au acționat pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun şi alcool dar și a altor nereguli. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.600 de lei. Totodată, polițiștii au dispus confiscarea unor bunuri, în valoare de 4.400 de lei, care erau comercializate fără îndeplinirea condițiilor legale.

 

EXEMPLE:

1.Polițiștii au depistat pe strada Trandafirilor o femeie, care deţinea 200 de ţigarete, fără a îndeplini condiţiile legale. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal conform prevederilor Codului Vamal, bunurile fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

2.Totodată, trei bărbați au fost depistati în Oborul Ploiești, în timp ce ofereau spre vânzare 100 de litri alcool, fără a deține documente necesare în acest sens. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 12/1990 republicată, fiindu-le ridicate în vederea confiscării cantitățile de alcool oferite spre vânzare.

 

3.Un alt bărbat a fost depistat în aceeași zonă, oferind spre vânzare covoare persane de diferite mărimi și culori, fără a deţine documente necesare în acest sens. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii 12/1990 republicată, fiindu-i ridicate în vederea confiscării bunurile oferite spre vânzare.