Administratie

Venirea frigului a readus în atenție problema persoanelor fără adăpost. La Câmpina, Poliția Locală a lansat două numere de telefon pentru semnalarea problemelor generate de condițiile meteo, dar și pentru a semnala dacă există persoane fără adăpost.

 

„Pentru semnalarea problemelor generate de evenimentele meteorologice specifice sezonului rece (îngheţ, căderi de zăpadă, apariţie polei), Poliţia Locală pune la dispoziţia cetăţenilor numerele de telefon din dispecerat: 0800.800.922 (apel gratuit) sau 0244.332.420”, a anunțat Primăria Câmpina.

 

Totodată, se precizează în comunicatul municipalității, Poliţia Locală adresează câmpinenilor rugămintea de a sesiza la numerele de telefon sus-menţionate prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate şi transportate la centrele special amenajate. 

Urmare a Deciziei Consiliului de Administrație nr. 108/05.12.2017, privind creșterea eficienței serviciilor oferite de S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L, conducerea societatii aduce la cunoștința opiniei publice faptul că valabilitatea permiselor de parcare, eliberate în anul 2017, a încetat.

 

"Astfel, începând cu data de 17.01.2018, instituțiile publice, persoanele juridice și persoanele fizice interesate de obținerea abonamentelor de parcare, în parcările publice cu plată, se pot adresa, prin solicitări scrise, societății noastre, în acest sens.

 

Cererile se vor depune la Registratura SGU Ploiești (str. Văleni, nr.32), iar eliberarea abonamentelor, pentru staționarea în parcările administrate de societatea noastră, se va face în baza achitării unui tarif de 1,50 lei/oră (nu mai puțin de 8 ore/zi, 21 de zile lucrătoare/lună – 250 lei/abonament).

 

Totodată, menționăm faptul că gratuitatea revine, potrivit HCL nr. 263/2013 și Legea nr. 448/2006, riveranilor, persoanelor cu dizabilități, precum și autovehiculelor de intervenție (Ambulanța, Poliția, Pompierii).

 

În același timp, precizăm că această măsură este parte a unui proiect de îmbunătățire a activității și creștere a calității serviciilor asigurate de societatea noastră, implicit a standardului de viață urbană pentru ploieșteni, proiect al Consiliului de Administrație al SGU Ploiești SRL, se arata intr-un comunicat de presa al SGU Ploiesti.

Instituțiile publice locale vor fi implicate în procesul de integrare pe piața muncii a tinerilor dezavantajați, pentru a-i sprijini să capete experiențe, competențe și abilități care vor putea fi valorificate ulterior în mediul privat. Sunt vizați tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreţinere.

 

Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiția ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară.

 

Măsura, inițiată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, este prevăzută într-un proiect de lege aprobat, ieri, de Guvern (foto), în contextul în care integrarea tinerilor dezvantajați pe piața muncii depinde în mod fundamental de existența unor locuri de muncă adecvate necesităților lor. Este vorba despre un program de tip "Pasarela", prin care locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi "abilităţi transferabile" în joburile din sectorul privat, o măsură prevăzută în Programul de Guvernare, la secțiunea ”Șanse reale pentru tineri”.

Autoritățile locale din Câmpina sunt decise să reducă emisiile de carbon, iar pentru acest lucru se încearcă atragerea de fonduri europene. Aleșii au aprobat, la finele lunii decembrie 2017, inclusiv înființarea unei societăți de transport.

 

Consiliul Local al Municipiului Campina și-a exprimat, în luna decembrie 2017, acordul de principiu în vederea depunerii unei Cereri de finanțare în cadrul POR 2014 - 2020 Axa Prioritara 3, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific 3.2 - Reducerea emisiilor de carbon in zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

Concomitent, aleșii locali au aprobat o hotărâre privind înființarea unei societăți de transport, în care în care cererea de finanțare va fi aprobată. În prezent, transportul în municipiul Câmpina este asigurat de o firmă privată.

Administraţia locală a lansat la finele anului trecut o consultare publică amplă, prin care s-a dorit stabilirea proiectelor care ar putea fi incluse în strategia de dezvoltare a localităţii pornind de la situaţia existentă.

 

Consultarea publică a fost demerată începând cu 15 noiembrie, timp de o lună. Fiecare cetățean al localității a avut posibilitatea, astfel, să completeze inclusiv on-line un formular. Locuitorii din Blejoi au avut ocazia, astfel, să se pronunțe cu privire la achiziția de terenuri pentru construirea de locuințe ANL, realizarea unui bazin de înot, extinderea cimitirului, dar au avut ocazia să vină cu proiecte personale de dezvoltare a localității.

 

Răspunsurile transmise de cetățeni vor fi centralizate şi, în funcţie de procentele obţinute, vor fi stabilite bugetele de investiţii în următorii ani, potrivit site-ului Primăriei Blejoi.

Primăria Ariceștii Rahtivani își propunere în 2018 demararea unui proiect ambițios de transformare a zonei Trestioreanu, într-un centru civic modern.

 

Potrivit Info Ariceștii Rahtivani, proiectul include realizarea unei clădiri multifuncționale, a unei grădinițe cu program prelungit, a unui loc de joacă, dar și a unui teren de sport și a unui parc. Suprafața totală aferentă proiectului este de 15.000 metri pătrați.

 

Clădirea multifuncțională ar putea să aibă mai multe destinații, aici existând posibilitatea realizării inclusiv a unui birou notarial, dar și a unui cabinet medical. La rândul său, parcul va fi prevăzut cu alei, bănci, locuri de joacă, dar și o fântână arteziană.

Municipiul Ploiești anunța faptul că, în data de 27.12.2017, a primit de la Directia Generala Programe Europene, Capacitate Administrativa din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene notificarea prin care Cererea de finanțare cu titlul “Asigurarea managementului performantei si calității in Municipiul Ploiești” a fost selectată în vederea finanțării din Programul Operațional “Capacitate Administrativa”.

 

Propunerea de proiect în care Municipiul Ploiești este lider, având ca partener Asociația PartNET - Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, are o valoare totala de 424.723,37 lei, din care bugetul Ploieștiului este de 216.868,54 lei.

 

Obiectivul general al proiectului îl constituie introducerea/extinderea de sisteme, instrumente și procese de managementul calității și performanței, precum ISO 9001:2015 si CAF, la nivelul Municipiului Ploiești, a serviciilor descentralizate și subordonate, prin îmbunătățirea durabilă a eficacității managementului la nivel local, prin furnizarea unor înalte standarde de cunoștințe și expertiza pentru funcționarii publici din cadrul Primăriei.

 

Proiectul își propune să răspundă nevoilor identificate în cadrul Primăriei prin actualizarea sistemului de management, în vederea alinierii sale la standardele și exigențele europene, precum si crearea unei administrații publice moderne.

Sedinta Consiliului Local Brazi din luna decembrie 2017 va fi transmisa de postul regional de televiziune VP TV.

 

Astfel, duminica, 24 decembrie, de la ora 14 si luni, 25 decembrie, de la ora 13, veti putea vedea sedinta in care s-au votat taxele si impozitele locale din comuna Brazi.

Aleșii locali ploieșteni au aprobat miercuri majorarea capitalului social de la SC Hale și Piețe cu 25,5 milioane de lei.

 

Proiectul de majorare a capitalului social a fost adoptat cu majoritate de voturi, justificarea fiind că banii ar urma să fie utilizați pentru refacerea pieței centrale.

 

Amenajarea unei noi piețe centrale a fost considerată o prioritate încă din 2016, când Inspectoratul de Stat în Construcții a emis o adresă prin care atenționa faptul că actuala construcție nu prezintă siguranță în exploatare. Demolarea și construirea unei noi piețe s-a aflat printre prioritățile din 2017, însă proiectul nu a fost încă demolat după ce s-a constatat că pe platoul de la Halele Centrale trei investitori sunt proprietari pe trei construcții.

 

Cât privește majorarea de capital social, aprobată astăzi aleșii locali ploieșteni au susținut că se impune ca urmare a necesității amenajării unei noi piețe centrale.

 

Alesii judeteni au alocat, pe final de an, aproape 6 milioane de lei la mai multe primării, pentru continuarea unor lucrări, în cadrul parteneriatelor cu instituția.

 

Ultima ședință a Consiliului Județean Prahova din 2017 a venit cu o veste bună pentru zeci de primării din județ, care au beneficiat de o nouă repartizare de fonduri în cadrul parteneriatelor încheiate cu CJ Prahova.

 

Pe lista localităților care primesc bani figurează Azuga, Aluniș, Albești Paleologu, Apostolache, Ariceștii Zeletin, Bătrâni, Baltești, Berceni, Băicoi, Busteni Bucov, Ceptura, Cerașu, Cocorăștii Mislii, Colceag, Chiojdeanca, Cornu, Dumbrava, Drajna, Dumbrăvești, Florești, Filipeștii de Târg, Florești, Gornet, Gornet Cricov, Magureni, Plopu, Izvoarele, Lapoș, Olari, Păulești, Poiana Câmpina, Posești, Rîfov, Sîngeru, Șotrile, Sălciile, Scorțeni, Starchiojd, Sirna, Surani, Târgșoru Vechi.

Aleșii locali din Câmpina se întrunesc marți, 19 decembrie, pe ordinea de zi figurând și proiectul legat de menținerea, la același nivel ca în 2017, a taxelor și impozitelor locale.

 

Potrivit propunerii aflate pe ordinea de zi, taxele și impozitele locale din 2018 ar urma să fie menținute la același nivel din 2017. Cota de impozit pentru cladirile rezidentiaIe si cladirile - anexa, aflate în proprietatea persoanelor fizice se calculează prin aplicarea cotei de 0,08%. Cota de impozit ce se aplica asupra valorii cladirilor nerezidentiale reevaluate aflate in proprietatea persoanelor fizice este de 0,2% la fel ca în 2017.

 

Pentru terenuri, propunerea este de menținere a impozitului din 2017. În ceea ce privește impozitul pentru autoturisme, propunerea de hotărâre vizează reducerea impozitelor cu 50% în cazul mijloacelor de transport hibride,

Pagini